epubcatalog logo

חיפוש  -  הנקראים ביותר  -  הנמכרים ביותר  -  פרסום בקטלוג

מחקר סין

מחקר סין

קולין ותומס קמפבל

פוקוס

ת. כניסה לקטלוג: 27-10-2018

ת. עדכון אחרון: 17-07-2018

להשיג בחנויות הבאות:

כיצד ליישם את הממצאים לתזונה, לבריאות ולירידה במשקל
מחקר סין, שנערך על-ידי אוניברסיטת קורנל, אוניברסיטת אוקספורד והאקדמיה הסינית לרפואה מונעת, תיעד במהלך שנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת, את הקשר בין הרגלי תזונה, מאפייני אורח חיים, תחלואה ותמותה. הוא נעשה בקרב 6500 איש ב-65 מחוזות בסין ומצא למעלה מ-8,000 התאמות סטטיסטיות משמעותיות בין הגורמים שנבדקו. בהיותו המחקר התזונתי המקיף ביותר שנערך אי-פעם בעולם העניק לו העיתון "ניו-יורק טיימס" את הכינוי ה"גראנד-פרי של האפידמיולוגיה".

מסקנות המחקר הצביעו על מסקנה מובהקת אחת: שכיחות המחלות הכרוניות הייתה הגבוהה ביותר בקרב אנשים שהרבו לצרוך מזונות מן החי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים). יתר על כן, אפילו לצריכה נמוכה יחסית של מזונות מן החי היו השפעות שליליות. לעומת זאת, אנשים שצרכו את הכמות הגדולה ביותר של מזונות מן הצומח היו הבריאים ביותר ונטו פחות לפתח מחלות כרוניות. תוצאות מחקר סין תואמות לחלוטין מחקרים רבים בבני אדם ובבעלי חיים, שהוכיחו כי תזונה צמחית מגוונת מספקת לאדם את כל רכיבי התזונה החיוניים לו, והיא עדיפה על-פני מזון מן החי.

הבעיה היא, שלמרות עוצמתו של המידע ולמרות התקווה שהוא מעורר, אנשים עדיין מבולבלים ממסרים סותרים שנוחתים עליהם מכל עבר. ד"ר קמפבל שרת שנים ארוכות בממסד הרפואי והוא יודע כיצד פועל הממסד כדי לעצב את אמונותינו באמצעות הפצה של מידע רפואי מגמתי. הספר "מחקר סין" מפריך מיתוסים ומידע מוטעה על הקשר בין תזונה ותחלואה ומציג בפני הקוראים מסר שכולו תקווה: אם אתם בוחרים להיות בריאים, שנו את תזונתכם.